Είδη ομάδων

  • Ομάδα Σχολής Γονέων για υποψήφιους-μελλοντικούς γονείς
  • Ομάδα Σχολής Γονέων για γονείς με βρέφη και μικρά παιδιά (0-6 χρόνων)
  • Ομάδα Σχολής Γονέων για γονείς με παιδιά δημοτικού (6-12 χρόνων)
  • Ομάδα Σχολής Γονέων για γονείς με παιδιά εφηβικής ηλικίας (12-18 χρόνων)
  • Ομάδα Σχολής Γονέων για γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών
  • Ομάδα Σχολής Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Εκτός από την οργάνωση, τη λειτουργία και την εποπτεία Σχολών Γονέων, την ομαδική συμβουλευτική προς τους γονείς και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ειδικούς ψυχικής υγείας, από τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων» παρέχονται επίσης:

  • Ατομική Συμβουλευτική σε γονείς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο
  • Συμβουλευτική συζύγων / ζεύγους
  • Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων
  • Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από εξειδικευμένους Συμβούλους

Για πληροφορίες ή κλείσιμο ραντεβού, μπορείτε να μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@sxolesgonewn.gr ή vasilikipappa2@gmail.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210-7255191, 6973233673

Ομάδες Σχολών Γονέων στα Ιωάννινα

Η μόνη εκπαίδευση που έχουν οι νέοι άνθρωποι όταν γίνονται γονείς, είναι αυτή που τους έχουν χαρίσει, μέσα από τον τρόπο που τους μεγάλωσαν, οι δικοί τους γονείς. Όμως για την προαγωγή της ψυχικής και της σωματικής υγείας του παιδιού, τη διαμόρφωση σωστής προσωπικότητας, οι γονείς χρειάζονται περισσότερα εφόδια από εκείνα που τους προσφέρει η αγάπη και το ένστικτο τους. Ειδικότερα, χρειάζονται γνώσεις, δεξιότητες, συνεχή ενημέρωση, διαρκή προβληματισμό και αναζήτηση, η οποία θα οδηγήσει τους γονείς στην αυτοσυνειδησία, στη γνωριμία με τον εαυτό τους, στην αυτο-αποδοχή και τελικά στην αποδοχή των άλλων, και κυρίως των παιδιών τους. Αυτό το «κενό» έρχονται να καλύψουν οι Σχολές Γονέων συντελώντας ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση της επάρκειας των γονέων όσο και στη διαμόρφωση μιας σαφούς γονικής ταυτότητας.

Ο συντονισμός της Σχολής Γονέων θα γίνεται από την Γερασιμούλα (Μίνα) Μπρούμου Συμβουλευτική Ψυχολόγο, Μ.Sc., Επιστημονική συνεργάτιδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων, με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική γονέων και στο Βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης. Βασικός στόχος είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών και των ενηλίκων.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο γραφείο των Σχολών Γονέων, 28ης Οκτωβρίου 19 (Ισόγειο) (έναντι ΟΤΕ) Ιωάννινα. Όσοι υποψήφιοι ή εν ενεργεία γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Ομάδες Σχολών Γονέων μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης είτε τηλεφωνικά στο 6938900415 ή ηλεκτρονικά στο www.minabroumou.gr. Θεματική ενότητα-Ψυχολογία-Συμβουλευτική, κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και στέλνοντας τη στο email: broumou_mina@hotmail.gr.