Εκπαιδευτικά Προγράμματα

 • NEO!Εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας για συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής.
  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού (Educational Programme of Parental Emotional literacy-EPPEL)

  To «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού» της Βασιλικής Παππά, είναι ένα νέο δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 12 συναντήσεων που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων, καθώς και σε υποψήφιους/μελλοντικούς γονείς. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εισαγωγικό χαρακτήρα. Σκοπός του είναι να εισαγάγει τους γονείς στην έννοια και τις βασικές δεξιότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του γονιού-συναισθηματικού μέντορα. Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν στις συναντήσεις μπορούν να αναπτυχθούν πιο διεξοδικά σε επόμενη φάση.
  Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 30 και 31/1/2021 (Σάββατο και Κυριακή) από τις 10:00 ως τις 14:00και απευθύνεται μόνο σε όσους ειδικούς έχουν ήδη συμμετάσχει στο «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων».
  Στους συμμετέχοντες, εκτός από τη βεβαίωση συμμετοχής, θα δοθεί έντυπο το εγχειρίδιο του συντονιστή του «Εκπαιδευτικού Προγράμματος Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού».
  Το κόστος συμμετοχής είναι 100€.
  Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο vaspap2@otenet.gr

 • ΝΕΟ!Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας (Educational Programme of Parental Identity-EPPI)

  Νέες ημερομηνίες!
  To «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας» της Βασιλικής Παππά, είναι ένα νέο δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 12 συναντήσεων που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων, καθώς και σε υποψήφιους/μελλοντικούς γονείς. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εισαγωγικό χαρακτήρα. Σκοπός του είναι να εξοικειώσει τους γονείς με τη διαδικασία συμμετοχής σε μια ομάδα Σχολής Γονέων και να τους εισαγάγει σε βασικές θεματικές, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν πιο διεξοδικά σε επόμενη φάση.
  Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 16 και 17/1/2021 (Σάββατο και Κυριακή) από τις 10:00 ως τις 14:00και απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ήδη συμμετάσχει στο «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων».
  Στους συμμετέχοντες, εκτός από τη βεβαίωση συμμετοχής, θα δοθεί έντυπο το εγχειρίδιο του συντονιστή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Γονικής Ταυτότητας.
  Το κόστος συμμετοχής είναι 100€.
  Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο vaspap2@otenet.gr

 • ΝΕΟ!Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων

  Νέες ημερομηνίες!
  Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία από το 1999, απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους, παιδοψυχιάτρους, ψυχοπαιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς) που ενδιαφέρονται να συντονίσουν ομάδες Σχολών Γονέων. Η διάρκειά του είναι 60 ώρες και πραγματοποιείται σε 6 Σαββατοκύριακα στα γραφεία των Σχολών Γονέων, Ευφρονίου 36, Αθήνα 161 21 (έναντι Κάραβελ) (Σάββατο και Κυριακή: 10:00-14:00). Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 650 ευρώ.

  Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
  1. Φάκελος με έντυπο υλικό-άρθρα σχετικά με τις Σχολές Γονέων.
  2. Το βιβλίο «Η δυναμική της ομάδας και ο ρόλος του συντονιστή. Η περίπτωση των Σχολών Γονέων» της Β. Παππά.
  3. Το βιβλίο «Επάγγελμα Γονέας. Τύποι Γονέων και Συμπεριφορά Παιδιών και Εφήβων» της Β. Παππά.
  4. Το βιβλίο «Γονείς σε κρίση. Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής» της Β. Παππά.
  5. Tο βιβλίο «Η λογική των συναισθημάτων. Συναισθηματική ανάπτυξη και συναισθηματική νοημοσύνη» της Β. Παππά.
  6. Πιστοποιητικό συμμετοχής.
  7. Καφές ή τσάι κατά τα διαλείμματα.

  Στους συμμετέχοντες παρέχονται οι αναγκαίες κατευθυντήριες για να εργαστούν ως συντονιστές Σχολών Γονέων σύμφωνα με τις αρχές του «Εξελικτικού Συστήματος» της Μ. Χουρδάκη. Το επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 19, 20/9, 3, 4/10, 17, 18/10, 31/10, 1/11, 14, 15/11 & 28, 29/11/2020.
  Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ένα βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vaspap2@otenet.gr
  Η επιβεβαίωση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται μέσω e-mail.
  Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ.: 697-3233673.
 • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών Ομάδων Εφήβων

  Νέες ημερομηνίες!
  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας που θέλουν να συντονίσουν ομάδες Εφήβων. Η διάρκειά του είναι 10 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13/12/2020 από τις 10:00π.μ. ως τις 14:00μμ. (Σάββατο και Κυριακή) στα γραφεία των Σχολών Γονέων, Ευφρονίου 36, Αθήνα 161 21 (έναντι Κάραβελ).

  Το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ.

  Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
  1. Φάκελος με έντυπο υλικό-άρθρα σχετικά με τις ομάδες εφήβων.
  2. Το βιβλίο «Μεγαλώνοντας Χαρούμενους Εφήβους» της S. Hayman (Μεταφρ.-Επιστ. επιμ.: Β. Παππά).
  3. Πιστοποιητικό συμμετοχής.
  4. Καφές ή τσάι κατά τα διαλείμματα.
  Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ένα βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vaspap2@otenet.gr.
  Η επιβεβαίωση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται μέσω e-mail.
  Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ.: 697-3233673.

Τι είναι η Σχολή Γονέων

Η Αγωγή του παιδιού υπήρξε πάντα μέλημα και φροντίδα κάθε εποχής. Κοινή και η επιθυμία η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Οι Σχολές Γονέων στη χώρα μας
Μεθοδολογία
Θεματολογία
EPPI
Επιστημονική Επιτροπή
Συγγραφικό έργο
Βιογραφικά σημειώματα
Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

 • Τηλέφωνο:
  210-7647872, 6973233673
 • Email:
  vaspap2@otenet.gr
 • Διεύθυνση:
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
  Ευφρονίου 36
  Αθήνα 161 21
  (έναντι Κάραβελ)


Image courtesy of photostock, Stuart Miles, David Castillo Dominic at FreeDigitalPhotos.net.
Tree vector designed by Freepik, earth designed by Freepik, House vector designed by Freepik, family designed by Freepik