Σύνδεσμοι

www.emotionalintelligence.gr
Ιστότοπος για τη συναισθηματική νοημοσύνη από τη Βασιλική Παππά.

www.fiep-ifpe.org
Ιστότοπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των Γονέων.

www.hourdaki.edu.gr
Ιστότοπος των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη, το οποίο δημιουργήθηκε το 1966 με την πρωτοβουλία γονέων που είχαν συμμετάσχει σε Σχολές Γονέων, γι' αυτό και είναι γνωστό ως «σχολείο των Σχολών Γονέων».

www.seps.gr
Ιστότοπος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.). Παρέχει πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του συλλόγου, ανακοινώσεις για συνέδρια, καθώς και πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με επαγγελματικά θέματα που αφορούν το έργο του ψυχολόγου.

www.elpse.com/symvouleutikh-psychologia/
O Κλάδος της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας είναι ένας από τους δέκα Κλάδους της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ). Ιδρύθηκε το 1999 και είναι εκείνος ο κλάδος της εφαρμοσμένης ψυχολογίας που ασχολείται με την στήριξη των ανθρώπων που επιθυμούν να πάρουν συγκεκριμένες και σημαντικές αποφάσεις ζωής ή που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε νέες και συχνά δυσάρεστες συνθήκες. Η Συμβουλευτική Ψυχολογία προσεγγίζει με ολιστικό τρόπο κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα και κινείται σε τρία επίπεδα: α. της πρόληψης και παρέμβασης β. της εκπαίδευσης και γ. της έρευνας.
Ο κλάδος της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας αριθμεί ήδη αρκετά μέλη στην Ελλάδα και οργανώνει ανά διετία Πανελλήνιο Συνέδριο με θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες αλλά και ακαδημαϊκούς Συμβουλευτικούς Ψυχολόγους, διοργανώνει ημερίδες και επιμελείται σχετικές εκδόσεις. Συνεργάζεται με άλλους Κλάδους όπως αυτόν της Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας και άλλους.

www.minabroumou.gr
Ιστότοπος της Μίνας Μπρούμου, επιστημονικής συνεργάτιδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.

Τι είναι η Σχολή Γονέων

Η Αγωγή του παιδιού υπήρξε πάντα μέλημα και φροντίδα κάθε εποχής. Κοινή και η επιθυμία η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Οι Σχολές Γονέων στη χώρα μας
Μεθοδολογία
Θεματολογία
EPPI
Επιστημονική Επιτροπή
Συγγραφικό έργο
Βιογραφικά σημειώματα
Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

 • Τηλέφωνο:
  210-7647872, 6973233673
 • Email:
  vaspap2@otenet.gr
 • Διεύθυνση:
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
  Ευφρονίου 36
  Αθήνα 161 21
  (έναντι Κάραβελ)


Image courtesy of photostock, Stuart Miles, David Castillo Dominic at FreeDigitalPhotos.net.
Tree vector designed by Freepik, earth designed by Freepik, House vector designed by Freepik, family designed by Freepik